روابط عمومی هنر بر قراری ارتباط در جهت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مخاطبان و همچنین زمینه سازی برای دریافت انتظارات و خواسته های مخاطبان برای حرکت در مسیر آن است . به عبارت دیگر روابط عمومی هنر مردم داری است . روابط عمومی تمامی تلاش خود را معطوف تنظیم روابط سازمان و مردم می کند، هوشمندانه سعی می نماید اهداف و برنامه ی سازمان با اتکاء به اصول اخلاقی و رسالت حرفه ای در قالب کار برنامه ای در جهت تحقق و حفظ منافع سازمان و مردم بکار بندد. وظایف روابط عمومی بر قراری ارتباط صحیح و منطقی و اصولی با مخاطبان و همچنین اطلاع رسانی شفاف و روشن و دریافت انتظارات و خواسته های مخاطبان با بکارگیری روش و فنون مختلف می باشد و در این راستا اداره روابط عمومی، عهده دار ایجاد، تسهیل و توسعه تعامل سازنده بین کارکنان ، مدیران، استادان ، دانشجویان ، و مخاطبان بیرونی دانشگاه بوده و تلاش دارد ضمن ایجاد اعتماد، همگرایی و جلب مشارکت آنان، نقش موثری در توسعه و ارتقای جایگاه آن ایفا نماید.
این واحد با ایجاد و تقویت ارتباطات درون سازمانی و ارتباطات مردمی و اطلاع رسانی و اطلاع جویی شفاف در جهت تامین نیازهای افکار عمومی و مدیران آن گام برداشته و با توجه به ویژگی های منحصر بفرد دانشگاه ارشاد دماوند ، نظیر پیشینه ، خودباوری ، پشتکار و روحیه جستجوگری و حساس به مسائل اجتماعی با تکیه بر انباشت اطلاعات و تجارب نهفته و توانمندی کارکنان خود به عنوان سرمایه ارزشمند و بنیادین و با بهره گیری از ابزارها و فنون ارتباطی نوین ، تلاش دارد خدمات خود را به جامعه علمی و رسانه های ارتباط جمعی ارائه نماید.
تاریخچه روابط عمومی در جهان
بررسی تاریخچه روابط عمومی نشان می دهد که روابط عمومی قدیمی ترین شکل ارتباطات اجتماعی به حساب می آید. در زمان امپراطوری باستان قدیم، سیاست مداران افرادی را مامور می کردند تا از آنچه که در شهر می گذرد، برای آن ها خبر بیاورد. آن ها با حضور در میان مردم و گوش دادن به سخنان آن ها، مشکلات را کشف کرده و برای بر طرف کردن آن برنامه ریزی می کردند و نتیجه اقدامات خود را با مردم در میان می گذاشتند. در نهایت تاثیر اقدامات را بر افکار عمومی مردم ارزیابی می کردند.
به مرور زمان، مجموعه این مراحل (از رصد تا ارزیابی) به یک استراتژی برای رسیدن به جایگاه در میان مردم تبدیل شد.با این که ریشه های روابط عمومی در گذشته دور بسیار کار آمد بوده.
اما می توان گفت که روابط عمومی امروزی از سال های ۱۹۰۰به بعد در آمریکا شروع شد.
در سال ۱۹۰۶ اداره راه آهن ایالت پنسیلوانیای آمریکا، سمت کارشناس روابط عمومی را به جایگاهی شغلی سازمان اضافه کرد.
تاریخچه روابط عمومی در ایران
اولین روابط عمومی در سال ۱۳۲۷ شمسی از طرف شرکت نفت ایران و انگلیس در ایران به وجود آمد که مرکز مهم ترین تشکیلات و فعالیت های آن در آبادان بود. نخستین همایش های روابط عمومی در سال ۱۳۴۳و ۱۳۴۴ در آبادان و در کرمانشاه برگزار شد. پس از تشکیل واحدهای روابط عمومی در ایران، نیاز به آموزش مسئولان روابط عمومی و کارمندان این واحدها احساس شد؛ در نتیجه کلاس های آموزشی برای کارمندان اطلاعات و جهانگردی سابق برگزار شد. در سال ۱۳۴۵ مطالعاتی درباره تشکیل دانشکده روابط عمومی صورت گرفت و در سال ۱۳۴۶ منجر به تشکیل موسسه عالی مطبوعات و روابط عمومی شد. پس از انقلاب اسلامی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، رشته روابط عمومی در مقطع کارشناسی به رشته علوم اجتماعی با گرایش علوم ارتباطات تغییر پیدا کرد.
اهمیت و ضرورت نقش روابط عمومی در یک سازمان
یکی از عوامل مهمی که در پیشبرد اهداف و سرنوشت سازمان اهمیت دارد، کیفیت رابط آن سازمان با گروه مخاطب هدف و افکار عمومی جامعه است. اگر سازمان ها را مانند ماشینی تصور کنیم، روابط عمومی فرمان این ماشین است که در دست مدیران سازمان برای هدایت و راهبری آن قرار دارد. این ماشین یک راننده کار کشته و توانمند می خواهد که بداند چگونه باکمک فرمان روابط عمومی سازمان را در مسیر اهدافش هدایت کند. ارتباط با جامعه و مخاطبان با کمک روابط عمومی مثبت باعث می شود تا سازمان در دستیابی به اهداف خود موفق تر باشد.
یک حرف صادقانه یعنی روایت عشق
آغاز بی ریایی یعنی نهایت عشق
ما در مسیر نوریم، شفاف مثل شیشه
همپای قرن سرعت، در لحظه تا همیشه
با این شتاب، دنیا ،دنیای انزوا نیست
تا فتح لحظه، راهی جز ارتباط نیست
مسئول روابط عمومی: محمد رضوانیان
داخلی: 132
ایمیل:
pr.ershad@e-damavandihe.ac.ir
mohammad.razavi.1349@gmail.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اطلاعیه ها
