درباره گروه حقوق
در سال 1390 دانشگاه ارشاد دماوند به منظور توسعه در رشته هاي مختلف علوم و بسط دانش با تاسيس رشته حقوق در دانشکده علوم انسانی، گام موثر ديگري در جهت گسترش و تعميم فعاليت هاي آموزشي کشور برداشت . این رشته برای اشخاصی مناسب است که علاقهمند به یادگیری موضوعات حقوقی هستند. افرادی که میخواهند رشته حقوق را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کنند، باید برای موفق شدن، قدرت استدلال، خلاقیت ذهنی و فن بیان خوبی داشته باشند.
حقوق از جمله دانش هایی است که ترکیبی از علم، فن و هنر را درهم آمیخته است. این دانش چنان با زندگی بشر در ارتباط است که می توان مبانی شکل گیری آن را از آغاز حیات بشر جستجو نمود. به بیان دیگر از زمانی که بشر برای نخستین بار اقدام به قضاوت، وضع قانون، خرید و فروش، ازدواج، مجازات مجرمین و نظایر آن نمود، دانش حقوق نیز شکل گرفت.
رشته ها و مقاطع تحصیلی گروه حقوق
گرایش حقوق جزا و جرمشناسی: این گرایش مجموعه قواعد حقوقی حاکم بر جرایم و مجازاتهاست. در این گرایش از قواعد حقوقی حاکم بر جرایمی همچون قتل، ضرب و جرح، توهین، سرقت و… و همچنین و مجازاتهای این جرایم همچون اعدام، شلاق، زندان، جزای نقدی و… بحث میشود.
گرایش حقوق بینالملل: این گرایش مجموعه قواعد حقوقی حاکم بر روابط بین کشورها است. در این گرایش از موضوعاتی همچون قراردادهای بین المللی، سازمانهای بین المللی و… بحث میشود.
گرایش حقوق خصوصی: این گرایش شامل مجموعه قواعد حقوقی حاکم بر روابط افراد با یکدیگر است. در این گرایش، از قواعد حقوقی حاکم بر موضوعاتی همچون قراردادها، ازدواج و طلاق، ارث و وصیت و… بحث میشود. حقوق خصوصی قدیمیترین و پرطرفدارترین گرایش حقوق محسوب میشود.
مقطع تحصیلی | رشته و گرایش |
کارشناسی | حقوق |
کارشناسی ارشد | حقوق جزا و جرم شناسی |
کارشناسی ارشد | حقوق کیفری و جرم شناسی |
کارشناسی ارشد | حقوق بین الملل |
کارشانسی ارشد | حقوق خصوصی |
بازار کار حرفهای دانش آموختگان رشته حقوق
دانش آموختگان رشته حقوق امکان انتخاب مشاغل متعددی را پس از فارغ التحصیلی خواهند داشت از جمله: قضاوت در محاکم دادگستری: در حال حاضر تصدی مناصب قضایی نظیر دادیاری، بازپرسی، مستشاری دادگاه های خانواده و ... برای بانوان دانش آموخته حقوق میسر است. (عنوان عام قاضی برای مشاغل فوق به کار می رود.) وکالت دادگستری: دانش آموخته حقوق در صورت موفقیت در آزمون وکالت، گذراندن دوره کارآموزی و آزمون اختبار موفق به دریافت پروانه وکالت دادگستری خواهد شد و اجازه خواهد داشت برای طرح دعوا یا دفاع از سوی موکل خود در محاکم دادگستری و ... فعالیت نماید.
سردفتری اسناد رسمی: دانش آموخته حقوق پس از قوبل یدر آزمون سردفتری می تواند به عنوان سردفتر اسناد رسمی مبادرت به تاسیس دقتر و ارائه خدمات ثبتی نماید. مشاور حقوقی قوه قضائیه: به موجب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه ، به قوه قضائیه اجازه داده میشود تا نسبت به تائید صلاحیت فارغالتحصیلان رشته حقوق جهت صدور مجوز تاسیس مؤسسات مشاور حقوقی برای آنان اقدام نماید. در حال حاضر قوه قضائیه از طریق برگزاری آزمون مجوز فوق را صادر می نماید و پذیرفته شدگان فعالیتی مشابه فعالیت وکلای دادگستری دارند. کارشناس حقوقی در دستگاه های دولتی و شرکت های خصوصی: با توجه به اهمیت و گستردگی دانش حقوق تمامی دستگاه های اجرایی از کارشناسان حقوقی بهره می برند. شرکت های خصوصی نیز برای انجام امور حقوقی خود از جمله انعقاد قراردادها، پیگیری دعاوی، اقدامات ثبتی و ... از کارشناسان حقوقی استفاده می نمایند.
علاوه بر این دانش آموختگان حقوق در مشاغلی نظیر کارشناس رسمی دادگستری، داوری تجاری، ارائه مشاوره های حقوقی و ... فعالیت می نمایند.